Biserica Valea Danului - O candelă spre cer.

Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le!

Învierea Ta Hristoase, îngerii o laudă în ceruri şi pe noi pe pământ ne învredniceşte, cu inimă curată să Te mărim.”

Binecuvitează, Doamne, pe cei ce iubesc podoaba casei Tale.


Pagini

duminică, 7 martie 2010

BISERICA VALEA DANULUI - Cateheză și Seara Duhovnicească - duminică, 7 martie 2010

Încă o dată Biserica Valea Danului - Argeș s-a bucurat, în Duminica a III-a a Sfintei Cruci, de o oră de cateheză urmată apoi de Slujba Vecerniei cu Litie.
Ora de cateheză a avut ca temă ”Crezul Ortodoxdupă hotărârea Sfântului Sinod al BOR ca anul 2010 să fie „Anul omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti”, în contextul aniversării în anul 2010 a 1685 de ani de la primul Sinod Ecumenic de la Niceea (325) şi a 125 de ani de la recunoaşterea oficială a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române (1885). La aceasta ne-a onorat cu prezența Părintele Anton Dicu - Inspector Eparhial la Biroul de catehizare parohială din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului care ne-a prezentat grija deosebită a Înalt Preasfințitului Arhiepiscop
Calinic
pentru acest proiect ”Hristos împărtășit copiilor și tinerilor” . După ora de cateheză Părintele Inspector a dat copiilor câte o iconiță. Azi, împlinind un an de la derularea proiectului, copiii au primit diplome de merit sau de participare (după slujbă). Bucuria acestui proiect este că acești copii sunt viitorul nostru.
Seara duhovnicească a fost popas de rugăciune la jumătatea postului, dar și un imbold de a continua calea postului- privind la Sfânta Cruce - până la praznicul Învierii Domnului. În continuare sunt imagini de la aceste evenimente.