Biserica Valea Danului - O candelă spre cer.

Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le!

Învierea Ta Hristoase, îngerii o laudă în ceruri şi pe noi pe pământ ne învredniceşte, cu inimă curată să Te mărim.”

Binecuvitează, Doamne, pe cei ce iubesc podoaba casei Tale.


Pagini

joi, 27 mai 2010

Monumentul eroilor neamului nostru de la Biserica Valea Danului

Eroi au fost

Eroi sunt încă...

În Biserica Ortodoxã Română, sărbătoarea Înălțării Domnului este și ziua dedicată pomenirii eroilor neamului. Nici Comuna Valea Danului, un loc care are un trecut încărcat de spiritualitate și cultură, nu-și poate refuza sau uita istoria. Încă din 1927 în localitate a fost ridicat un monument care a cinstit memoria eroilor de pe aceste locuri.

În Comuna Valea Danului avem două monumente ale eroilor români: unul la Valea Danului și altul la Vernești.

Monumentul Eroilor din VALEA DANULUI este închinat memoriei eroilor români căzuţi la datorie în timpul bătăliilor care s-au dat în Primul și al Doilea Război Mondial.

Monumentul este situat în parcul din curtea Bisericii Valea Danului-monument istoric din secolul al XVIII-lea. Acesta este construit în anul 1995 din beton armat cu o înălțime de 3,30 m și 1,30 m lățime. Acesta poate fi remarcat cu uşurinţă de la depărtare deoarece este amplasat în apropierea drumului care merge de la Curtea de Argeș spre Râmnicu Vâlcea. Cheltuiala construcției a fost susținută de Consiliul Local al Comunei Valea Danului.

Trebuie subliniat faptul că locuitorii Comunei Valea Danului au știut întotdeauna să-si respecte fiii, adică pe cei care au căzut la datorie atunci când patria le-a cerut-o.

Una dintre formele de respect arătate față de eroi a fost ridicarea celor două monumente în decursul timpului.